Šivanje poletne srajce

Poletje je tu in čas, da si narediš poletno srajčko, ki jo lahko nosiš v vročih dneh, ki prihajajo. Jaz sem pripravila brezplačen kroj, ki si ga preneseš na svoj računalnik.

Potrebuješ kakšno lahko in prijetno blago, šivalni stroj, kroj in čas za šivanje.

Jaz sem uporabila blago vezenino, ker pa se vidi čez je takšna srajčka odlična, da jo nosiš čez majico. Za to srajčko potrebuješ cca 160 cm blaga. 

Lahko pa uporabiš tudi tetra blago.  Kroj je v številki 42 ampak jo lahko uporabiš tudi kot univerzalen , saj širši model in lahko srajco nosiš odpeto ali pa narediš na trakce kot sem jo jaz. Na sliki spodaj lahko vidiš, da srajčka pride lepo in številka lutke je 38.

Pa začnimo s šivanjem.

Najprej izrežeš vse dele kroja.

Prvo zašiješ oba ovratnika spredaj, če boš naredila na trakce všiješ še trakca na vsaki strani. Nato še zadaj zašiješ ovratnik. Vse lepo obrneš in zatrdiš s šivom.

Po kroju so narisani všitki. Če želite jih sedaj zašijete. Jaz sem jih pri krojenju izpustila, ker bom srajco nosila zavezano le s trakcem ali odpeto.

Nato zašiješ oba zaključka rokava in nabereš rokava spodaj in zgoraj.

Rokava zašiješ na srajčko in nato skupaj zašiješ še ob strani. Na rokava 

zašiješ še zaključek rokava ter zarobiš spodaj. Jaz sem rezala blago vezenino tako, da je spodaj že bilo zaključeno in zato ima ta srajčka valovit rob spodaj.

Če bi raje imela zapenjanje z gumbi , potem na koncu narediš še gumbnice in zašiješ gumbe.

Brezplačen kroj najdeš TUKAJ.

Upam, da ti bo uspelo. Uživaj v šivanju.

Lep pozdrav do naslednjič.

Urška

 

 

POVEZANE BLOG OBJAVE

DOLGA ŽENSKA JOPA
DOLGA ŽENSKA JOPA